Warmtepompen

Wilt u ook gebruik maken van onuitputtelijke energiebronnen en flink besparen op maandelijkse kosten? Maak gebruik van warmte uit uw omgeving. Hoe? Met een warmtepomp! Een warmtepomp installatie door Haitsma B.V. is een investering die zichzelf terugverdient. Zo kunt u het hele jaar door genieten van aangename temperaturen in uw pand of woning en tegelijkertijd besparen op uw energierekening. Heeft u interesse in een (hybride) warmtepomp, vul dan het inventarisatieformulier warmtepomp in, zodat we een goed beeld krijgen van uw situatie.

Warmtepompen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht of uit de bodem om uw huis in de winter te verwarmen. Sommige systemen kunnen zelfs voor verkoeling zorgen in de zomer! Er zijn drie soorten warmtepompen: de grondwaterwarmtepomp, bodemwarmtepomp en lucht-water warmtepomp. De eerste twee zijn alleen mogelijk bij nieuwbouw of grondige renovatie.

Bij een grondwaterwarmtepomp wordt het grondwater omhoog gepompt. De warmtepomp verkrijgt de warmte uit het grondwater en pompt het afgekoelde water terug de grond in.

Een bodemwarmtepomp maakt gebruik van het opwarmende effect van de zon, die de bodem verwarmt. Door leidingen onder de grond wordt vloeistof rondgepompt, die opgewarmd wordt door de warmte van de aardbodem. Die verkregen warmte wordt vervolgens benut in de woning en zorgt voor een comfortabel woonklimaat.

Daarnaast bestaan er lucht-water warmtepompen, die ook uitstekend geschikt is voor de bestaande bouw. Hierbij wordt er warmte onttrokken aan de buitenlucht. Deze warmte wordt gebruikt voor het verwarmen van water in de woning.

Voordelen

Een warmtepomp haalt tot wel 75% benodigde warmte voor een woning uit het grondwater, de bodem of de buitenlucht. Het rendement ligt erg hoog omdat er voor een warmtepomp weinig elektrische energie nodig is. Daarnaast is er minder elektriciteit nodig, omdat de CV ketel niet (of minder) wordt gebruikt. Zo heeft een waterpomp niet alleen een positief effect om het energielabel van uw woning; het zorgt ook voor een aanzienlijk lagere CO2 uitstoot.

Subsidie

U kunt subsidie krijgen voor de aanschaf van een warmtepomp. De subsidieregeling 'Duurzame warmte voor bestaande woningen' is alleen van toepassing op woningen die voor 1 januari 2008 zijn opgeleverd. De subsidie is gemiddeld € 1000,- voor een lucht-water warmtepomp en gemiddeld € 5000,- voor een bodemgekoppelde warmtepomp. Haitsma B.V. handelt de subsidieaanvraag kosteloos voor u af, als onderdeel van onze service!

Meer informatie over deze subsidie vindt u hier. Naast de landelijke subsidies zijn er nog allerlei regionale subsidies. Wilt u weten of er ook bij u in de regio extra subsidie beschikbaar is kijk dan op de energiesubsidiewijzer.

Heeft u vragen?

Bent u enthousiast over de mogelijkheden van een warmtepomp en wilt u meer weten? Haitsma B.V. staat voor u klaar! Neem contact met ons op voor meer informatie, een passend advies of een vrijblijvende offerte.

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies.