Vloerverwarming

Overweegt u om vloerverwarming te installeren in uw pand of woning? Vloerverwarming biedt meerdere voordelen ten opzichte van radiatoren:

Minder energiekosten

Met vloerverwarming kunt u op een lagere temperatuur verwarmen om een aangenaam klimaat te creëren dan met radiatoren. Dit komt doordat vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatigere temperatuur verspreiding. Doordat er gemiddeld een lagere temperatuur ingesteld staat, nemen de energiekosten aanzienlijk af. Het is zelfs mogelijk om nog meer te besparen door de vloerverwarming aan te sluiten op een warmtepomp.

Gezond

Door de gelijkmatige luchtverdeling is er minder sprake van luchtcirculatie. Daarbij ligt de luchtvochtigheid tot wel 12 % hoger dan bij vergelijkbare verwarming met radiatoren. Door een goede luchtvochtigheid voorkom je kwaaltjes, zoals verminderde weerstand en verhoogde kans op infectie.

Meer mogelijkheden voor uw interieur

Zonder radiatoren in zicht heeft u meer mogelijkheden om de ruimtes naar eigen wens in te richten. Omdat de radiatoren niet in de weg zitten kunt u optimaal profiteren van de woonruimte en de vertrekken volledig naar smaak inrichten.

Het beste van twee werelden

U kunt ook kiezen voor een combinatie van vloerverwarming en radiatoren. Vloerverwarming wordt aan hetzelfde verwarmingssysteem gekoppeld waarmee uw radiatoren worden verwarmd. Zo kunt u een ideaal combinatiesysteem toepassen: vloerverwarming op de benedenverdieping en radiatoren op de bovenverdieping. Dit zorgt voor optimaal comfort in uw gehele woning en een energiezuinige manier van verwarmen.

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen over vloerverwarmingen of wilt u graag meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies.