Ventilatie

Een goede ventilatie en luchtverversing is belangrijk voor uw wooncomfort en gezondheid. In veel woningen is natuurlijke ventilatie echter niet genoeg. Hoe los je dit op? Met een vakkundig geïnstalleerd ventilatiesysteem. Hiermee kan de aanvoer voor frisse lucht en de temperatuur worden geregeld. Bij Haitsma B.V. kunt u terecht voor zowel mechanische ventilatie als moderne WTW ventilatiesystemen.

Mechanische ventilatie

Met een mechanisch afzuigsysteem wordt constant frisse lucht aangevoerd en lucht van binnen in het huis afgezogen via ventilatieroosters. Dit is veel effectiever voor frisse lucht dan een natuurlijke ventilatie. Zo is er voortdurend schone en frisse lucht in uw woning. En dat is weer bevorderend voor uw gezondheid en dat van uw gezin!

Hoe werkt een mechanische ventilatie? De installatie bestaat uit een luchtpomp en ingebouwde ventilatiekanalen. Lucht wordt uit de vertrekken weggezogen met de luchtpomp en verse lucht wordt aangevoerd door de ventilatieroosters.

WTW ventilatie

WTW ventilatie staat voor Warmteterugwinning ventilatie. Met WTW ventilatie wordt de ruimte geventileerd, waarbij frisse lucht binnenkomt en direct opgewarmd wordt. Hiervoor gebruikt het systeem de warmte van de afgevoerde vervuilde lucht. Zo blijft de ruimte aangenaam op temperatuur.

Tegelijkertijd filtert het WTW systeem de aangevoerde lucht. Hierbij worden bacteriën, fijnstofdeeltjes en andere verontreinigers uit de lucht gefilterd en afgevoerd. Zo heeft u een ruimte met een schoon klimaat, zonder koude luchtstromen of afkoeling, ideaal dus!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning of werkplek? Haitsma B.V. staat voor u klaar! Neem contact met ons op voor meer informatie of vrijblijvend advies.

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies.