Cv-optimalisatie

Cv-installatie inregelen

Waarom is het van belang om uw cv-ketel in te regelen? Veel cv-ketels functioneren niet optimaal doordat deze niet juist zijn afgesteld. Het resultaat is dat uw woning niet gelijkmatig wordt verwarmd. Hieruit ontstaan hoge stookkosten. Haitsma B.V. biedt hiervoor de oplossing en optimaliseert de regeling van uw cv-ketel. Daarmee bespaart u energie, zorgt u voor een langere levensduur van de cv-ketel én worden alle ruimtes in uw woning gelijkmatig verwarmd.  

Energie besparen en levensduur verhogen

Het waterzijdig inregelen van uw cv-ketel voorkomt onnodige circulering van water. Dit onnodig gecirculeerde water wordt nu allemaal opgewarmd en zorgt dus ook voor hogere gaskosten. Waterzijdig inregelen bespaart ook op elektrisch energieverbruik, doordat de pomp van uw ketel minder water hoeft te circuleren. Haitsma B.V. zorgt ervoor dat uw cv-ketel optimaal wordt afgestemd en dat er energiezuinig wordt verwarmd. Dit heeft ook positieve gevolgen voor de levensduur van uw cv-ketel; deze zal minder hard hoeven werken en zal daardoor langer meegaan. Zo kunt u dus optimaal en lang genieten van een goed verwarmde woning.

Inregelen van radiatorthermostaten voor verminderd gasverbruik

Door het gebruik van radiatorthermostaten in plaats van handbediende radiatorafsluiters wordt gemiddeld 10% bespaard op gasverbruik. Handbediende radiatorafsluiters staan in de praktijk volledig open of helemaal dicht. Hierdoor stroomt er onnodig veel water door de radiatoren. Met radiatorthermostaten wordt dit voorkomen. De thermostaten stemmen de hoeveelheid water af op de warmtebehoefte in ieder vertrek. Met een correct ingeregelde cv-ketel en radiatorthermostaten is de temperatuur in iedere ruimte aangenaam en zoals gewenst.

U kunt het inregelen van uw cv-ketel het beste laten uitvoeren door een vakbekwame installateur. Vooral wanneer u kiest voor het plaatsen van radiatorthermostaten, aangezien de kranen dan moeten worden vervangen.

Heeft u vragen?

Kunt u hulp gebruiken bij het inregelen? Neem dan contact op met Haitsma B.V. en geniet ook optimaal van de warmte die uw cv-ketel levert.

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies.